Onexim controleaza participaţii la producătorul de aluminiu Rusal, generatorul de energie Quadra şi uzinele de potasiu Uralkali. La alegerile prezidenţiale din martie 2012, Mihail Prohorov a candidat împotriva lui Vladimir Putin.

Prohorov, care deţine franciza Brooklyn Nets din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), are o avere estimată de Forbes la 8 miliarde de dolari iar Onexim gestionează activele miliardarului.

Vedomosti aminteste ca la mijlocul lunii aprilie, FSB a prechezitionat sediul Onexim, explicand ca descinderea este parte a unei anchete legata de banca Tavricheski, patronata de MFK, unde Prohorov detine 47,45% din actiuni. Functionari federali si persoane apropiate de conducerea Onexim au prezentat alta versiune, sustinand ca, in realitate, de vina este politica redactionala a holdingului de presa RBK, care a publicat o serie de analize referitoare la afacerile ofshore ale unora dintre oamenii presedintelui Vladimir Putin.

La mai putin de o luna, sefii de la RBK si-au dat demisia. Vedomosti scrie, de asemenea, despre zvonurile care circula in ultimul timp, potrivit carora vanzarea activelor se face la insistentele Kremlinului. Nu exista insa o confirmare a acestei ipoteze. Mai mult, secretarul de presa al sefului statului rus, Dmitri Peskov, a catalogat aceste specualtii drept "o mare prostie".