Vobind in plenul Dumei de stat, camera inferioara a parlamentului de la Moscova si raspunzand unei intrebari privind necesitatea reinfiintarii directiei care s-a ocupat de contrapropaganda, Soigu a anuntat ca Rusia a mers mai departe in aceasta chestiune.

"Intre timp, au fost create trupe pentru operatiuni informationale, ceva mult mai eficient si mai puternic decat acea structura din epoca sovietica si care se numea contrapropaganda", a spus oficialul rus, fara a intra insa in detatlii.

Contactat de publicatia RBK Daily, vicepresedintele comisiei parlamentare pentru securitate si aparare, Frantz Klintzevich, a adaugat ca respectivele trupe au fost infiintate recent si ca "toate informatille pe acest subiect nu pot fi facute publice".

"Sunt specialisti, experti, care depisteaza, dezvaluie diversiunile puse la cale de straini in dispozitive electronice, in presa sau televiziuni", a adaugat senatorul rus, potrivit caruia principala misiuni a acestor trupe rezida in contracararea atacurilor venite din partea hackerilor.

"Noul organism se va ocupa de contrapropaganda atat in interiorul tarii, cat si dincolo de granitele Rusiei, si pe internet, si in mijloacele de informare in masa", au mentionat pentru RBK Daily surse din Duma de stat.