'Echipajul a reușit să abandoneze avionul. A fost un zbor fără muniție la bord', a precizat ministerul rus al apararii, mentionand ca incidentul nu a a provocat distrugeri la sol.

Potrivit documentului, cei șapte membri ai echipajului au primit ordin de a abandona avionul și au sărit cu parașuta. Pentru moment, nu se cunosc cu exactitate cauzele prabusirii, surse militare estimand ca probabila 'o eroare tehnică la bord'.

Este deja al șaselea accident în care sunt implicate, de la inceputul verii, avioane militare ale armatei ruse de la începutul verii. In urma cu numai cateva zile, tot un Tu-95 s-a prăbușit la decolare în timpul unui antrenament în regiunea Amur din Siberia orientală.

Au fost ranite mai multe persoane. Chiar la inceputul lunii, un avion de vânătoare MiG-29 a avut un accident în regiunea Astrahan, forțându-i pe cei doi piloți să se catapulteze.

În aceeași zi, parașutele unui bombardier tactic Su-34 nu s-au deschis la aterizare în regiunea Voronej (sud-vest), provocând ieșirea sa de pe pistă. La începutul lunii iunie, un avion MiG-29 și unul Su-24 s-au prăbușit într-un interval de numai trei zile în zone nelocuite