Roman este sergent in armata americana, dar s-a nascut si a crescut in regiunea Krasnodar, unde a invatat inclusiv arta boxului. S-a inrolat in US Army in 2012, dupa ce a trecut numeroase teste, fizice si psihologice.

Intrebat despre salariu, el spune ca nivelul de remuneratie depinde de vechime, de cunostinte. "Daca iei parte la operatiuni armate, beneficiezi de un surplus substantial. Dar in medie, un soldat primeste cam 670 de dolari la fiecare 15 zile".

In ceea ce priveste Rusia, "intrebarea nu mai este de actualitate, pentru ca in viitorul apropiat nu se intrevede un razboi cu Rusia. Nici SUA, nici Rusia nu dispun de suficiente mijloace financiare pentru un astfel de confruntare totala", afirma el.

Mihail este ofiter de infanterie tot in armata americana. Despre el spune doar ca s-a nascut intr-un oras din centrul Rusiei. "E suficient. Sunt de patru ani in armata", precizeaza, laconic Mihail.

In cazul lui, salariile incep tot de la 1.200 de dolari pe luna pana la "sume destul de importante", conform propriei afirmatii. "Totul depinde de merite, de grad si de unitatea unde esti incadrad, dar si de participarea la actiuni militare. In plus, exista numeroase avantaje fiscale". 

In privinta Rusiei, "inteleg ce se intampla si sunt gata sa lupt inclusiv impotriva Rusiei. In general imi este indiferent cu cine trebuie sa ma razboiesc. Nu am sentimente deosebite fata de Rusia, poate numai repulsie pentru ca nu are grija de cetatenii ei", afirma Mihail.

Gheorghi este caporal in Legiunea straina franceza, la parasutisti. "Sunt din Penza, iar aici sunt deja de doi ani si jumatate. Inainte am servit si in armata rusa.

Se declara multumit de salariu. "Peste 1.200 de euro, in functie de multe criterii. In plus, noi cei din Legiune beneficiem de reducere substantiala pe transport, fie ca e tren, autobuz sau altceva si avem intrare gratuita la muzeele din Franta".

In ceea ce priveste Rusia, Gheorghi afirma ca, oficial, "poti refuza participarea la un razboi daca este impotriva tarii de provenienta. Probabil asa as proceda, dar cred ca Franta nu are de gand sa atace Rusia".