In orice caz, asa se vad lucrurile de la Moscova, care neaga cu incapatanare orice implicare in evenimentele din Ucraina, in pofida tuturor dovezilor cat se poate de evidente, si continua sa califice anexarea Crimeei drept un gest firesc.

"Washingtonul nu numai ca incearca, dar a declansat de mult un razboi rece impotriva Rusiei. Iar acesta este doar unul dintre pasi, avand in vedere faptul ca nu doar Statele Unite, dar si alte tari NATO continua isteria antirusa. Trebuie sa fim pregatiti pentru orice si sa luam lucrurile foarte in serios", a comentat Dimlevici planurile Washingtonului de a amplasa rachete pe teritoriul Europei.

In opinia lui, statele europene si tarile NATO depind in totalitate de hotararile SUA. "Formatul relatiilor existent in prezent intre SUA si Uniunea Europeana, precum si in cadrul Aliantei nord-atlantice, demonstreaza ca elitele politice ale acestor tari sunt controlate in totalitate de SUA. In ceea ce priveste desfasurarea de rachete si cresterea cheltuielilor bugetare ale acestor tari, americanii incearca sa exploateze momentul pentru a-si atinge scopul. Asistam la un dictat al SUA pe fondul cursei inarmarilor si a razboiului rece", a estimat Dimlevici.

Analistul considera ca, in realitate, pentru SUA nu conteaza daca Rusia incalca sau nu tratatul privind rachetele cu raza medie si mica de actiune. Toate acuzatiile la adresa Moscova, apreciaza interlocutorul agentiei RIA Novosti, nu sunt alceva decat o noua tentativa de a exercita presiuni asupra Rusiei.

"Americanii analizeaza la modul cel mai serios posibilitatea de a trece de la cuvinte, de la acest razboi psihologic, angajat impotriva Rusiei pe teritoriul Europei de Est, sa treaca la actiuni concrete. Din pacate, asa stau lucrurile, aceasta este realitatea zilelor noastre",a concluzionat Dimlevici.