Devenita o traditie a ultimilor ani, emisiunea "Linia directă" a decurs, cel putin pana acum, fara surprize, totul fiind pus la punct pana la cel mai mic detaliu, astfel incat liderul de la Kremlin sa nu fie deranjat de mesaje ostile, neprietenoase. S-au pus, e adevarat, intrebari mai "indraznete", dar nu suficient pentru a convinge ca, de fapt, nu faceau parte din scenariu.

Poate si acum, aparitia respectivelor mesaje pe ecranele tuturor televizoarelor din Rusia a fost "aranjata", ca o dovada a libertatii de exprimare. Pentru această a 15-a ediţie, s-au primit peste două milioane de întrebări, cele critice aparand într-un chenar albastru în dreapta ecranului, la postul public de televiziune.

"Putin, chiar speri că poporul crede în acest circ cu întrebări pregătite din timp?", au citit telespectatorii. "La revedere, Vladimir Vladimirovici!", a apărut apoi pe ecran, în condiţiile în care preşedintele a evitat si acum sa-si anunte intentiile electorale pentru 2018.

În alta ordine de idei, Putin a declarat că Moscova nu consideră Statele Unite drept un inamic, fiind dispusă la un dialog constructiv cu Washingtonul. In opinia liderului de la Kremlin, recentele probleme între cele două state sunt rezultat al luptelor din interiorul conducerii americane. 'Ştim că avem mulţi prieteni în America', a afirmat Putin.

Raspunzand altui telespectator, Putin a afirmat că fostul director al Biroului Federal de Informaţii (FBI), James Comey, nu a prezentat, la audierea în Comisia pentru serviciile de informaţii a Senatului american, nici o dovadă că Rusia s-ar fi implicat în prezidentialele din SUA. In schimb, a continuat vorbitorul, Washingtonul a încercat să influenţeze alegerile din Rusia vreme de ani de zile.

In context, Putin a afirmat, pe un ton ironic, ca este gata sa ii acorde lui Comey, destituit de presedintele Donald Trump, "azil politic" în Rusia. "Dacă sunt lansate urmăriri judiciare împotriva lui, suntem gata să-i acordăm azil politic în Rusia", a spus seful statului rus.