Institutia a precizat, totodata, ca bombardierul american zbura singur de-a lungul graniţei ruse, dar în ape neutre.

Incidentul survine la cateva ore dupa ce secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat că preşedintele Donald Trump i-a spus că ancheta privind legăturile dintre anturajul său şi Rusia nu ar trebui să submineze eforturile Statelor Unite de a reface relaţiile cu Moscova.

''Preşedintele a fost clar cu mine: orice s-ar întâmpla aici în plan politic, nu lasa să te abata de la eforturile pe care trebuie să le faci în legătură cu aceste relaţii, şi a fost destul de clar cu mine..., că am putea face progrese. Nu sunt într-adevăr implicat în nici o altă chestiune'', a spus Tillerson după o întâlnire cu premierul neozeelandez Bill English.

Agenţiile americane de informaţii au ajuns la concluzia că Moscova a încercat să se amestece în campania electorală în favoarea lui Trump, inclusiv prin piratarea emailurilor unor importanţi democraţi, acuzaţie respinsă de către Kremlin. Trump a negat, la randul sau, orice complicitate, dar anchetele FBI şi ale Congresului referitoare la problema cu Rusia şi-au urmat cursul în primele luni ale preşedinţiei sale.