"În prezent, avem în derulare câteva contracte cu Ministerul Apărării privind dezvoltarea unor rachete balistice maritime şi terestre.Este vorba de o nouă rachetă grea de tipul Sarmat destinata forţelor terestre şi de proiectarea unui vehicul de lansare dintr-o generatie avansata", a afirmat Vladimir Degtiar.

Oficialul rus nu a intrat in detalii, dar Izvestia precizeaza, cu referire la surse din industria militară, că, dupa toate probabilitatile, se lucreaza la o nua rachetă balistică, cu lansare de pe mare, care va înlocui racheta de tipul "Bulava". Această nouă rachetă ar fi creată pentru dotarea submarinelor nucleare strategice de tipul Borei (Proiectul 955) de generaţia a patra.

În acest context, Igor Vilnit, directorul Institutului Rubin din cadrul sectorului militar rus, implicat în dezvoltarea şi proiectarea de nave militare strategice, a declarat că Moscova a început deja să dezvolte submarine de generaţia a cincea, denumite "Husky". El nu exclude ca noua rachetă balistică să fie concepută special pentru această generaţie de submarine. Submarinele multirol "Husky" urmează să înlocuiască submersibilele din proiectul 885 "Iaseni", care intră acum în dotarea marinei militare ruse. Deocamdată se ştie că submarinele "Husky" vor fi dotate cu rachete hipersonice "Zircon".