Modificand rachetele balistice intercontinentale, cercetatorii rusi spera sa obtina posibilitatea de a distruge in spatiu, direct de pe Pamant, meteoritii care reprezinta un real pericol pentru Terra. Mai mult, se spera ca rachetele vor deveni intr-atat de puternice, incat sa faca praf bolizi spatiali de dimensiuni respectabile,adica de pana la 50 de metri diametru.

Pentru realizarea planului lor, oamenii de stiinta rusi isi acorda 20 de ani: in 2036, atsteroidul Apophis va trece periculos de aproape de Terra, iar rusii vor sa fie pregatiti. In orice caz, asa a dat de inteles Sabit Saitgaraev, cercetator la Institutul Makeev. De precizat ca NASA a exclus categoric posibilitatea unei coliziuni intre planeta albastra si bolidul spatial.

Daily Mail noteaza, printre atlele, ca modernizarea unor rachete intercontinentale care functioneaza pe baza de combustibil solid reclama cheltuieli importante si, deocamdata, nu se stie daca proiectul va primi sau nu unda verde.

Cotidianul britanic aminteste, de asemenea, ca Saitgaraev a mai avut si alte idei aparent trasnite. Astfel, in 2013, el a propus ca solutie de protectie a Terrei impotriva asteroizilor cu o perdea de rachete balistice de fabricatie sovietica, botezate Satana.