'Din estimările noastre, numărul total de pasageri pentru ruta Londra-București și Dublin-București, rută pe care am lansat-o săptămâna trecută, va fi de 160.000. Zborurile pe ruta Londra — București vor fi zilnice, iar în cazul unei rezervări făcute mâine (vineri, n.r.), pentru 30 martie 2014, prețul unui bilet pornește de la 26,99 euro, în care este inclus și bagajul de mână. Pentru bagajul de cală se percep taxe separate. În funcție de anumite promoții, prețul poate scădea însă și la 14,99 euro. În general, prețul mediu al unui bilet cu compania Ryanair este de 52 de euro', a afirmat Maria Macken.

Potrivit acesteia, pasagerii ideali pentru cursa Londra-București sunt atât oamenii de afaceri, cât și turiștii de week-end. Ryanair a anunțat, săptămâna trecută, că va inaugura, începând din luna aprilie 2014, zborurile pe ruta Dublin-București.

În luna aprilie a acestui an, Ryanair a lansat cursele pe și de pe Aeroportul ''Transilvania'' din Târgu Mureș. Reprezentanții Ryanair au precizat, la momentul respectiv, că operatorul aerian va acoperi de la Târgu Mureș două destinații europene, respectiv Bruxelles (Aeroportul Charleroi) și Pisa (Italia, Aeroportul Galileo Galilei), va avea patru zboruri pe săptămână și estimează că va transporta peste 30.000 de pasageri anual.

Ryanair este o companie aeriană irlandeză care își are sediul principal în Dublin, este liderul companiilor aeriene de tip low-cost din Europa, are peste 53 de baze aeriene și operează pe 1.500 de rute în 28 de țări, către 168 de destinații, mentioneaza Agerpres in pagina electronica.