Printre altele, Bendek a propus trimiterea spre Alfa Centauri, aflat la 4,4 ani lumina de Soare, o sonda care sa exploreze exoplaneta. Ideea lui este sustinuta de cunoscutul astrofizician britanic Steven Hawking.

"Este adevarat. Exista acolo o exoplaneta rai comparativ cu Pamantul, cu o sumedenie de forme biologice de viata dintre cele mai uluitoare", sustine Bendek, convins ca oamenii vor fi, pur si simplu, obligati sa se mute pe acea planeta, pe masura ce resursele de pe Terra se vor epuiza.

Merita amintit ca, potrivit ultimelor estimari ale oamenilor de stiinta, in urmatorii 5-10 ani vom afla daca pe exoplanetele din apropierea stelei Trappist-1, aflata la 40 de ani lumina de Pamant, exista viata. Mai multe detalii vor fi cunoscute dupa lansarea, in 2018, a telescopului Webb Space Telescope.

In acelasi timp, cercetatorii subliniaa ca, in cazul in care se confirma prezenta unor organisme vii, va fi dificil de stabilit existenta unor forme inteligente de viata. Spre exemplu, organismele ar putea exista acolo sub forma de biomasa alcatuita din bacterii.