Veriga lipsa a teoriei privind dezastrul cosmic care a generat "explozia" evolutiva pe Terra, marcand, astfel, diversificarea vietii biologice, a fos descoperita, se pare, in Suedia, scrie The Independent. 

In general, se crede ca orice puternica actiune de natura cosmica asupra Pamantului a avut un efect dezastruos asupra florei si faunei. Cel mai raspandit exemplu vizeaza disparitia dinozaurilor, in urma cu 66 milioane de ani. Exista insa destule dovezi, conform carora evenimente interplanetare au influentat in mod pozitiv asupra diversificarii formelor de viata, precizeaza publicatia citata. 

Expertii considera ca diversificarea biologica pe Terra s-a produs in urma cu aproape 470 milioane de ani. Atunci cand se presupune ca s-au ciocnit doi asteroizi, coliziune care a generat o ploaie de meteoriti, care a "udat" din belsug Pamantul.

"De-a lungul timpului, fragmente ale acestui flux de meteoriti au fost gasite in diferite colturi ale planetei si dateaza din aceeasi perioada. Dar pana acum oamenii de stiinta nu au reusti sa gaseasca dovada existentei celui de-al doilea corp ceresc", mentioneaza The Independent.

Dar iata ca "veriga lipsa" a fost descoperita. Bucati dintr-un meteorit necunoscut pana acum au fost gasite in Suedia in urma cu trei ani. De atunci, cercetatorii le-au analizat, ajungand la concluzia ca meteoritul are aceeasi varsta, dar componenta lui este cu totul alta.

"Inca nu stim cum o ploia de meteoriti poate conduce la dversificarea vietii biologice, desi teorii mult mai fanteziste afirma ca viata a fost "semanata" pe Terra de obiecte cosmice", puncteaza publicatia mentionata.