Altfel spus, bogatia constituie cel mai bun medicament impotriva insomniei. Experimentul organizat de specialistii britanici si la care au participat 5.000 de persoane a aratat ca aproape 83% dintre cetatenii care nu au probleme cu banii au avut intotdeauna un somn profund si odihnitor. Majoritatea covarsitoare a celor care au castigat pe an peste 75.000 de lire sterline au declarat ca nu cunosc notiunea de nesomn.

La polul opus se afla somerii. 33% dintre acestia au recunoscut ca nu reusesc sa puna geana peste geana cea mai mare parte a noptilor. Pe de alta parte, aproximativ 25% dintre cei care lucreaza in domeniul vanzarilor, marketing, in presa, constructii sau proiectare spun ca destul de frecvent trebuie sa recurga la bauturi alcoolice pentru a adormi mai usor si mai repede. Dintre toti, cele mai grave probleme cu somnul o au artistii, indiferent de sfera lor de activitate.

In schimb, avocatii si muncitorii dorm relativ bine. De regula, ei incearca sa se bage in pat mai devreme decat altii. Nu acelasi lucru se poate spune despre ingineri, care se inscriu in categoria celor care se plang cel mai des de insomnie, mentioneaza The Independent