Suplimentul alimentar, fabricat din extracte de plante, este prezentat ca o alternativă viabilă şi eficientă a injecţiilor cu Botox, mai scumpe şi potenţial periculoase.

Injecţiile pe bază de toxină botulinică, cunoscute sub numele de Botox, sunt mereu în vogă în lupta împotriva ridurilor. Este adevărat că Botoxul este eficient, dar cu toate acestea nu toată lumea poate beneficia de el. Motivele sunt costul destul de ridicat şi contraindicaţiile. Ca să nu mai vorbim despre posibilele efecte secundare.

Pentru toţi cei care nu pot sau nu doresc să apeleze la Botox pentru a-şi întineri faţa, iată că vine răspunsul "verde" în forma unei pastile care conţine extracte de plante.

Pilula s-a dovedit a fi un rival pe măsura Botox-ului, reducând ridurile existente cu 10%, prevenind micile riduri din jurul ochilor şi menţinând în timp pielea tânără. În plus, această pilulă stimulează organismul să producă mai mult colagen - principala proteină care se găseşte în ţesutul conjunctiv, capabilă să îmbunătăţească aspectul şi sănătatea pielii.

Pilula în cauză a fost testată în timpul unui studiu finanţat de Unilever şi publicat în Internaţional Journal of Cosmetic Science, implicând 166 de femei cu vârsta medie de 61 ani - deci cu o piele care a suferit deja ravagiile timpului.

Participantele au fost apoi împărţite aleator în trei grupuri. Cele aparţinând primului grup au primit o doză mică de supliment pe bază de plante, al doilea grup a primit o doză ceva mai mare de supliment şi, în cele din urmă, al treilea grup un placebo.

Perioada de testare a durat 14 săptămâni, după care cercetătorii au analizat pielea femeilor participante. Au fost colectate probe mici de ţesuturi şi s-a observat adâncimea şi lăţimea ridurilor.

La finalul analizei, s-a constatat că participantele care au luat pilula (supliment) pe baza de plante au avut ridurile reduse în medie cu 10%, iar corpul a început să producă mai mult colagen, comparativ cu participantele care au primit placebo.

"Am folosit ingrediente care s-au dovedit, atât în literatura de specialitate, cât şi în testele noastre, că pot înlătura cauzele de îmbătrânire a pielii şi determină celulele pielii vechi să se comporte precum celulele tinere” - a explicat profesorul universitar John Casey, vicepreşedinte pentru ştiinţe biologice al companiei Unilever. Am petrecut cinci ani testând componentele pe sute de femei şi s-a constatat că această combinaţie ar putea reduce ridurile profunde în 14 săptămâni. Nu există nimic pe piaţă în momentul de faţă, care să fie capabil să facă acest lucru".

Respectiva pilulă (gelulă) îşi datorează eficacitatea mai multor ingrediente. Ea conţine isoflavone de soia, extracte de plante, licopen (un antioxidant) şi acizi graşi Omega-3 din uleiurile de peşte. “Am utilizat ingrediente care pot elimina celulele îmbătrânite şi le pot regenera, dând naştere unor celule tinere. Am testat timp de 5 ani Dove Spa Stress Within pe sute de femei. Nu există produs pe piaţă care să fie capabil să producă aceleaşi efecte”, a mai spus profesorul Cassey.

Pilula magică ar putea fi comercializată în curând. Un tratament va costa circa 40 de euro pe lună. Un cost scăzut, care probabil îi va convinge pe mulţi sceptici să încerce, comentează 7sur7.be.