Specialistii intentioneaza sa doteze aparatul cu un motor cu laser pentru a putea cutreiera intinderile nesfarsite ale Universului.

OZN-ul terestrul va avea drept misiune cautarea si depistarea civilizatiilor inteligente. In acest scop, aparatul va capta semnalele de de alte planete, trimise, posibil, de locuitorii acestora.

Merita precizat ca specialistii Universitatii California si-au dezvaluit intentiile la cateva luni dupa lansarea, in martie anul curent, a programului Starshot, finantat de milionarul rus Iuri Milner si coordonat de renumitul fizician britanic Steven Hawking.

Scopul Starshot este de a gasi viata inteligenta pe alte planete si prevede, printre altele, trimiterea catre sistemul stelar Alpha Centauri a mai multor statii miniaturale, echipate cu panze laser. 

Tot catre Alpha Centauri ar urma sa porneasca, undeva in anul 2069 si o alta misune, de data aceasta a Agentiei americane spatiale. Congresmanul John Culberson a cerut NATO sa demareze lucrarile pentru  realizarea acestui nou program.