Proprietarii apartamentelor din zonele centrale şi nordul Capitalei au cerut un preţ mediu cu 1.000 de euro mai mare decât în luna precedentă. In acelasi timp, preţurile medii solicitate pentru apartamentele din zonele de est, sud şi vest au scăzut uşor, de la 51.479 de euro la 51.200 de euro, potrivit analizei HomeFinders.

Apartamentele cu două camere din zona de centru-nord s-au scumpit cu 1,75%, comparativ cu luna octombrie. Aici, preţul mediu se ridică la 58.000 de euro. Acelaşi tip de apartament situat în estul, vestul sau sudul Capitalei are un preţ mediu solicitat de 45.000 de euro, cu 4,65% mai mare decât în octombrie.

Dacă în octombrie, apartamentele de trei camere din zonele centrale şi de nord ale Capitalei s-au depreciat, în noiembrie, acestea au cunoscut o apreciere de 5,33% în condiţiile în care proprietarii acestor tipuri de locuinţe solicită acum un preţ mediu de 79.000 de euro. În schimb, apartamentele de trei camere din estul, sudul şi vestul Bucureştiului sunt singurele care au avut în noiembrie aceeaşi valoare medie solicitată în urmă cu o lună - 59.900 de euro.

Preţurile solicitate pentru apartamentele cu patru camere au evoluat diferit în noiembrie, pe ambele segmente de piaţă, atât faţă de celelalte tipuri de apartamente, cât şi faţă de luna anterioară. Valorile medii ale apartamentelor din centrul, semi-centrul şi nordul Capitalei au scăzut cu 4,54%, la 105.000 de euro. În zonele de est, sud şi vest, scăderea a fost de 2,09%, iar preţul mediu se situează în jurul valorii de 70.000 de euro.

Numărul apartamentelor de două, trei sau patru camere disponibile la revânzare în luna noiembrie a crescut cu 14,42%, comparativ cu octombrie. Apartamentele de două camere deţin în continuare cea mai mare pondere din totalul de oferte disponibile la revânzare - 45,67%. La polul opus se află apartamentele de patru camere, pentru care au fost scoase pe piaţă doar 188 de oferte, scrie agerpres.