De mai bine de un secol despre Triunghiul Bermudelor, acolo unde in mod misterios, dispar nave si avioane, circula o sumedenie de legende, care mai de care mai inspaimantoare. Oamenii de stiinta au lansat, la randul lor, numeroase de ipoteze, de la aparitia unui portal al timpului, care transfera oamenii dintr-un mijloc de transport in altul, dintr-o dimensiune in alta, dintr-un secol in altul, pana la baze extraterestre subacvatice, ascunse de ochii lumii pe fundul oceanului, in centrul blestematului triunghi.

In ultimul timp a aparut alta supozitie, conform careia navele dispar din cauza unei anomalii a naturii, adica o cumulare de bule de metan, care rastoarna, pur si simplu, ambarcatiunile, indiferent de marimea lor. Sustinatorii acestei explicatii afirma ca navele sunt ridicate deasupra apei, iar in cadere, pierzandu-si echilibrul, se scufunda.

Fizicianul oceanograf Czerski a facut praf si aceasta ipoteza. "Triunghiul Bermudelor nu-si merita reputatia de loc blestemat", considera omul de stiinta. In opinia ei, in zona nu a existat si nu exista nici o anomalie a naturii.

Czerski si-a expuns punctul de vedere intr-o inregistrare video, unde a explicat de ce navele moderne nu pot disparea intr-un portal al timpului. Cel mult ele ar devia usor de la traseu. Nimic mai mult.