Vulcanul Thrinhnukagigur este inactiv – ultima data a erupt cu aproape 4000 de ani in urma. In plus, nu exista semne care sa arata ca muntele ar intentiona sa se trezeasca. Cu atat mai bine, pentru ca altfel ar dispare acel peisajul absolut incredibil ce-l intampina pe calatorul curios sa cunoasca tainele vulcanului.

Colorate in cele mai neasteptate nuante, suprafetele interioare ale vulcanului, dar mai ales dimensiunile marete, oarecum inspaimantatoare, ofera muntelui o imagine neasteptata. Camera magmatica este aproape cat trei terenuri de baschet si inalta cam cat Statuia Libertatii.

Considerata inima vulcanului, camera magmatica este locul un lava asteapta momentul iesirii la suprafata. In cazul unui vulcan inactiv, acest spatiu este, de regula, acoperit de lava stinsa. Thrinhnukagigur face exceptie de la aceasta regula: e ca si cum lava din interior s-ar fi evaporat, s-ar fi contopit cu peretii sau ar fi coborat undeva in adancurile muntelui. Va invitam la o excursie in acest vulcan, impreuna cu agentia Airpano.