Dacă va fi aprobată de autorităţile de reglementare şi acţionarii celor două companii, tranzacţia va aduce laolaltă mărcile de bere americană Budweiser şi belgiană Stella Artois, aparţinând grupului AB InBev, cu mărcile de bere italiană Peroni, cehă Pilsner Urquell şi olandeză Grolsch ale grupului britanic SABMiller. În plus, colosul de 280 de miliarde de dolari rezultat în urma fuziunii va controla o treime din piaţa mondială a berii, de la marca mexicană Corona, la marca australiană Foster şi cea chineză Snow, cea mai vândută marcă de bere din lume, informeaza agerpres.

După ce şi-a majorat de patru ori oferta iniţială, AB InBev a reuşit în cele din urmă să convingă boardul SABMiller după ce a anunţat că va plăti 44 de lire sterline în numerar pentru fiecare acţiune SABMiller, ceea ce evaluează grupul britanic la 71,2 miliarde de lire sterline (96 miliarde de euro). Pentru acţionarii SABMiller, care trebuie să se pronunţe asupra acestei oferte la fel ca şi omologii lor de la AB InBev, preţul pe acţiune oferit de AB InBev reprezintă o primă de 50% comparativ cu cotaţia înregistrată de acţiunile SABMiller în data de 14 septembrie, înainte de apariţia speculaţiilor referitoare la o posibilă fuziune a primilor doi mari producători mondiali de bere.

Noua companie rezultată în urma fuziunii dintre AB InBev şi SABMiller va avea vânzări anuale de 73,3 miliarde de dolari şi va devansa cu mult următorul jucător de pe piaţă, Heineken, care controlează doar 9% din piaţa mondială. Dată fiind magnitudinea tranzacţiei şi cota importantă pe care o va avea o singură companie pe piaţa globală a berii, analiştii estimează că preluarea SABMiller de către AB InBev va fi analizată de organismele antitrust din mai multe ţări, ceea ce înseamnă că ar putea trece mai mult de un an până când se va finaliza. Cu toate acestea, AB InBev a acceptat să plătească către SABMiller o sumă de trei miliarde de dolari în cazul în care tranzacţia nu reuşeşte să obţină aprobarea organismelor de reglementare sau dacă acţionarii AB InBev nu o vor aproba.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd's şi Stejar.