"Grație unei legi a salarizării unitare, care nu poate fi aplicată și a unei multitudini de acte normative a căror încrengătură formează un veritabil nod gordian, s-a ajuns la situația aberantă ca între doi salariați ai statului cu un grad de pregătire comparabil să existe un raport al salariilor de 1 la 30", susține senatorul PSD, prin intermediul unui comunicat de presă.
 
Spre comparație, Firea a făcut referire la salariul unui dascăl și cel al unui angajat "bine orientat politic", care a ajuns în fruntea unei instituții cum ar fi, de exemplu, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară.
 
"Sunt voci care spun că această comparație nu este corectă, întrucât profesorul este plătit de la bugetul de stat, în timp ce autoritățile de reglementare și control se autofinanțează. Adevărat, dar din ce se autofinanțează ele oare? Nu din plusvaloarea unui proces de producție materială sau intelectuală, ci din exploatarea aproape discreționară a unui monopol pus la dispoziție de stat. În cazul Autorității mai sus amintite, monopolul supravegherii piețelor financiare", a mai spus Firea. 
 
Potrivit acesteia, un argument adus în favoarea nivelului ridicat al acestor salarii este acela că nu poți pune un om să supravegheze o piață de miliarde de euro fiind plătit cu salariul mediu pe economie, și că trebuie să aibă un venit comparabil cu managerii companiilor pe care le supraveghează, pentru a nu fi tentat să renunțe la imparțialitate.