Cat castiga un sef de stat? Sau care dintre liderii lumii are cel mai mare salariu? Intrebari la care a oferit un raspuns televiziunea CNN, potrivit careia cel mai bine platit presedinte este cel al Statelor Unite, Barack Obama, cu 378.299 de euro pe an. Suma care cuprinde inclusiv un pachet de 50.000 de euro, reprezentant cheltuieli de reprezentanta.

Pozitia a doua este ocupata in clasamentul realizat de CNN, de premierul canadian, Stephen Harper, cu 245.000 de euro pe an. El este urmat de cancelarul german, Angela Merkel, cu 221.683 de euro pe an.

Locul patru a revenit liderului unui stat african, Jacob Zuma, presedintele Africii de Sud, care, potrivit estimarilor CNN, ar castiga pe an 211.375 de euro.

In ceea ce-l priveste pe Vladimir Putin, locatarul de la Kremlin figureaza, in topul CNN, pe locul 8, cu 141.000 de euro, dupa ce anul trecut si-a dublat salariul, iar anul acesta, pe fondul crizei financiare din Rusia, l-a redus cu 10%.

Putin este intrecut, la capitolul remuneratii, de premierul britanic, David Cameron, de omogul nipon al acestuia, Shinzo Abe si de presedintele Frantei, Francois Hollande, acesta din urma fiind trecut pe lista CNN cu 178.920 de euro pe an.

Cel mai "saract" dintre sefii de stat si de guvern analizati de CNN este presedintele Chinei, Xi Jinping, cu 20.806 euro pe an, in conditiile in care acest salariu a crescut cu 60% in ultimii doi ani