Dotat cu o carcasa metalica, Galaxy S6 poate fi încărcat wireless, o noutate care ar urma să deschidă un nou capitol în industria telefoanelor inteligente. Unii analiști au apreciat că acesta este cel mai bun telefon creat vreodată de Samsung, după ce precedentul model, Galaxy S5, nu a reușit să-i impresioneze.

Pe de alta parte, Samsung a decis pentru Galaxy S6 să renunţe la unele aplicaţii interne care utilizau prea multă memorie, spre nemultumirea majora a cumparatorilor. În plus, noile telefoane vor fi echipate cu procesoarele Exynos, de 64-biţi şi 14-nanometri, produse de Samsung în loc de chipurile produse de Qualcomm Inc.

Tot pentru a concura mai bine cu Apple, Samsung a introdus propriul său sistem de plăţi mobile Samsung Pay ce va fi introdus pe pieţele din SUA şi Coreea de Sud în a doua jumătate a acestui an.

Graţie acestui sistem, lansat în parteneriat cu marile bănci şi companii de cărţi de credit americane, inclusiv Visa şi MasterCard, utilizatorii vor putea să facă plăţi mobile prin intermediul unui cititor de carduri magnetice.