Citand surse din apropierea companiei, agentia Yonhap sustine ca modelul Galaxy Note FE ajunge pe rafturile magazinelor de specialitate pe 7 iulie, la un preţ de circa 600 dolari. Samsung a convocat pentru aceasta saptamana, la Seul, reuniunea strategică bianuală, unde se va decide calendarul viitoarelor lansări, inclusiv Galaxy Note 8, succesorul problematicului model, şi care se estimează că va fi prezentat în august, la New York.

Samsung a trebuit să suspende producţia şi vânzarea modelului Galaxy Note 7 (primul caz de acest gen din istoria telefoniei mobile) ca urmare a repetatelor situaţii în care telefonul a luat foc, din cauza bateriei fixe, după cum s-a demonstrat ulterior, după investigaţii. Esecul inregistrat de "phableta" star a Samsung a provocat companiei o pierdere operaţională de circa 6.100 miliarde wones (aproximativ 4,8 milioane euro).

Noua variantă a Galaxy Note este echipată cu o baterie cu o capacitate mai mică faţă de modelul original şi cu un software total actualizat.
După retragerea phabletei, în toamna anului trecut, compania a primit o mulţime de cereri de la grupuri de protecţie a mediului pentru a repara şi reutiliza cele 4,3 milioane de dispozitive care au fost produse.

În cele din urmă, în martie anul acesta, Samsung s-a angajat să recicleze modelele cu probleme şi să le comercializeze din nou, noteaza agerpres.