Decizia de suspendare a producţiei de Galaxy Note 7 a fost luată în cooperare cu autorităţile pentru protecţia consumatorilor din Coreea de Sud, China şi SUA, a declarat oficialul sub protecţia anonimatului. "Măsura include uzina Samsung din Vietnam care este responsabilă pentru livrările globale de Galaxy Note 7", a mai spus oficialul.

Cotidianul financiar Wall Street Journal a informat şi el că producţia telefonului Galaxy Note 7 a fost suspendată citând "o sursă bine informată" însă grupul sud-coreean Samsung nu a confirmat încă această decizie.

Samsung a început să comercializeze "phableta" (-terminal de talie medie între smartphone şi tabletă- n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunţe retragerea de pe piaţă a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informaţii că şi dispozitivele de înlocuire au luat foc.

Unii analişti au estimat la cel puţin 1.000 de miliarde de woni (804 milioane de euro) impactul retragerii de pe piaţă a telefoanelor Galaxy Note 7 asupra profitului înregistrat de divizia de dispozitive mobile a grupului Samsung. Dacă se va confirmă că şi modelele de înlocuire au o problemă tehnică, aceste costuri ar putea să crească şi mai mult.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputaţia şi profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurenţă crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum şi din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphones, chipuri de memorie şi televizoare, scrie agerpres.