În condiţiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eşecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a compensa veniturile pierdute, Samsung a precizat că intenţionează să crească vânzările de alte dispozitive precum Galaxy S7 şi S7 edge şi de asemenea va face schimbări semnificative în sistemul de control al calităţii pentru a îmbunătăţi securitatea produselor sale.

Samsung a început să comercializeze "phableta" (terminal de talie medie între smartphone şi tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunţe retragerea de pe piaţă a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informaţii că şi dispozitivele de înlocuire au luat foc, relateaza agerpres.