Grupul, cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, a anunţat că va oferi servicii gratuite de întreţinere a aparatelor, în conformitate cu legislaţia chineză, pentru şapte modele menţionate în emisiunea de televiziune "Economic Half-Hour" de la televiziunea publică, CCTV, relatează Bloomberg.

Totodată, garanţia pentru telefoanele fabricate înainte de 30 noiembrie 2012 va fi prelungită cu un an, conform unui comunicat postat pe pagina de Internet a Samsung din China.Potrivit emisiunii TV, telefoanele Galaxy S şi Note se blochează şi de 30 de ori pe zi din cauza cipurilor. Samsung a intrat astfel în rândul altor companii mari, respectiv Apple, Danone, Volkswagen şi Starbucks, care au fost acuzate de presa chineză că nu îşi tratează clienţii aşa cum ar trebui.

"Guvernul chinez încearcă să readucă atenţia consumatorilor asupra companiilor locale, pentru a asigura o creştere economică stabilă", a declarat Lee Jin Woo, manager de fonduri la compania KTB Asset Management în Seul.

"Samsung îşi cere sincer scuze clienţilor chinezi pentru inconvenienţele provocate de problemele de management", se arată în comunicatul producătorului sud-coreean de telefoane, care salută atenţia presei. În luna aprilie, directorul general al Apple, Tim Cook, a prezentat la rândul său scuze publice clienţilor din China, după ce presa a acuzat compania de aroganţă şi servicii proaste de service.

China a reprezentat anul trecut 14% din vânzările Samsung, faţă de 29% în cazul Americilor şi 25% în cazul Europei, ptorivit datelor Bloomberg. În trimestrul al doilea, Samsung a deţinut o cotă de piaţă mai mare în China decât cei mai mari producători locali, Lenovo, Coolpad, deţinut de China Wireless Technologies, ZTE, Huawei Technologies şi Xiaomi, scrie Mediafax.