Potrivit agentiei Yonhap, Koh Young-il, avocat al firmei crede ca va câştiga procesul, având în vedere ultimele date privind produsele defecte. Între timp, divizia Samsung din America se confrunta, la randul ei, cu o situatie similara, fiind data in judecata de trei americani. Samsung Electronics şi guvernul sud-coreean au început propriile investigaţii pentru a vedea de ce smartphone-urile Galaxy Note 7 iau foc, după ce compania a oprit vânzările din cauza problemelor privind bateria, spun oficialii din industrie.

Samsung a investigat componentele acestui telefon după numeroase rapoarte cu privire la faptul că dispozitivul ia foc. Cel mai mare producător de telefoane a rechemat dispozitivele luna trecută spunând că sunt probleme cu bateria, dar a decis, în cele din urmă, să întrerupă vânzările după ce telefoanele cu bateria înlocuită au continuat să aibă probleme cu supraîncălzirea.

Separat, Laboratorul de Teste Coreean (KTL) a început, joi, propria cercetare cu cinci telefoane oferite de Samsung Electronics care au luat foc în ultima lună, conform oficialilor din industrie care cunosc chestiunea. Potrivit acestora, Laboratorul nu îşi va limita investigaţia doar la baterii şi va folosit ultimele teste tehnologice, inclusiv Raze X şi tomografii computerizate, pentru a afla exact cauza problemei.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri că încetarea producţiei de telefoane Galaxy Note 7 îi va reduce profitul operaţional cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de dolari în următoarele două trimestre. În condiţiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eşecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari, relateaza agerpres.