Samsung Electronics iese cu greu dintr-una dintre cele mai negre secvente ale istoriei sale, in conditiile in care vicepresedintele grupului, Lee Jae-Young, mosternitor al companiei, si mai multe cadre sunt judecate pentru implicare in scandalul de coruptie soldat cu destituirea fostei presedinte a tarii, Park Geun-Hye. 

Cu toate acestea, beneficiile gigandului sud-coreean nu au incetat sa creasca. Iar Galaxy S8, care a fost dezvaluit deja la sfarsitul lunii martie, la New York, a fost foarte bine primit de specialisti. Printre altele, In Coreea de Sud au fost comandate peste un milion de exemplare S8 si S8+, un model ceva mai mare. 

"Reactia pietelor la lansarea seriei S8 este, mai degraba, pozitiva", a comentat Lee Seung-Woo, de la IBK Investment Securities. In opinia lui, grupul sud-coreean ar putea dobori recordul la numarul de aparate vandute, stabilit de seria S7 la 48,5 milioane de unitati.

Echipate cu ecrane de 5,8 si 6,2 inchi, cele doua smartphone-uri, S8 si S8+, integreaza primul asistent virtual al Samsung, botezat Bixty si care va trbui sa faca fata rivalilor Siri (Apple), Alexa (Amazon), Assistant (Google) si Cortana (Microsoft), instalate deja confortabil.