Lansarea Galaxy Gear va avea loc pe 4 septembrie, cu două zile înainte de deschiderea salonului de electronice IFA de la Berlin, informează Bloomberg. Galaxy Gear va rula sistemul de operare Android al Google şi va intra la vânzare din acest an pentru a lua startul înaintea unui produs similar al rivalilor de la Apple, au spus sursele.

Samsung concurează cu alţi producători de electronice, inclusiv Sony, pentru a crea o piaţă a dispozitivelor purtabile, întrucât piaţa mondială a smartphone-urilor scumpe se apropie de saturaţie, notează Bloomberg. Primele companii care vor vinde astfel de ceasuri inteligente, cu capacitate de multitasking, ar putea menţine clienţii pe propria platformă, sporindu-şi vânzările de smartphone-uri, tablete şi televizoare.

Galaxy Gear nu va dispune de ecran flexibil la lansarea din septembrie, aşa cum era anticipat, dar Samsung continuă să lucreze pentru dezvoltarea tehnologiei, a spus una dintre surse.La evenimentul de lansare a Galaxy Gear va fi introdus şi Galaxy Note 3, o combinaţie de smartphone şi tabletă.

Apple dezvoltă un dispozitiv asemănător unui ceas de mână, iar în februarie surse apropiate companiei au declarat că circa 100 de designeri lucrau la un astfel de produs. Lansarea ar putea avea loc în acest an, a declarat, la momentul respectiv, una dintre surse.

Samsung a devenit anul trecut cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel global, depăşind Apple. În trimestrul al doilea, compania avea o cotă de 33% din piaţa smartphone globală, potrivit datelor Strategy Analitics. Compania sud-coreeană a prezentat smartphone-ul Galaxy S4 în aprilie şi are planificată lansarea a cel puţin alte două terminale scumpe în acest an, inclusiv unul folosind propriul sistem de operare Tizen.