Sursa a precizat că nu s-a luat încă o decizie finală cu privire la măsuri concrete precum intervalul de timp pentru o posibilă retragere şi nici cât de multe telefoane ar putea fi afectate.

Separat, agenţia de presă sud-coreeană Yonhap a informat că Samsung Electronics a decis să amâne lansarea Galaxy Note 7 pe unele pieţe importante din Europa, precum Marea Britanie şi Franţa.

Samsung a refuzat că facă orice comentarii cu privire la o posibilă retragere a celui mai nou produs al său dar în urmă cu două zile a anunţat că livrările de smartphone-uri Galaxy Note 7 vor suferi unele întârzieri, deoarece firma a decis să facă unele teste suplimentare de calitate, precizeaza agerpres.

Într-un comunicat de presă publicat vineri Samsung a informat că "efectuează o inspecţie amănunţită" împreună cu partenerii săi a telefonului Galaxy Note 7 şi că va da publicităţii rezultatele investigaţiei în cel mai scurt timp posibil.

Galaxy Note 7 este comercializat în SUA şi Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preţ de 988.900 woni (882 de dolari).

Dacă se va confirma existenţa unor probleme de calitate la Galaxy Note 7, Samsung ar putea avea de suferit deoarece grupul sud-coreean contează pe mai noul smartphone al său pentru a menţine dinamica vânzărilor şi a veniturilor în a doua jumătate a acestui an.