„In ceea ce priveste sanctiunile la adresa Rusiei, in esenta, decizia a fost adoptata, in special in privinta ordinii de instituire a embargoului. Ca urmare, sanctiunile vor incepe sa intre in vigoare de luni”, a spus premierul polonez la o conferinta de presa.

Ca intr-un veritabil dialog al amenintarilor, reactia Moscovei nu a intarziat sa vina. In virtutea dreptului la replica, vicepremierul Arkadi Dvorkovich a avertizat ca sanctiunile sunt reciproce si riscante pentru initiatori. „Prin urmare, consideram ca orice asemenea propunere ascunde un risc pentru cei care le-au lansat”, a spus oficialul rus.

Intre timp, sefii diplomatiilor Statelor Unite si Rusiei, John Kerry si Sergei Lavrov au avut o noua convorbire telefonica, tema discutiei vizand solutiile de normalizare a situatiei din Ucraina. Potrivit MAE de la Moscova, cei doi demnitari au „facut un schimb de propuneri in vederea protejarii stabilitatii din aceasta tara”. S-a convenit continuarea dialogului, ceea ce ar trebui sa insemne un progres.