Aceasta poate avea foarte multe întrebuințări, fiind un produs ieftin și prieten cu natura. Iată la ce poți folosi sarea Epsom:

Hidratarea buzelor uscate - amestecă 2-3 linguri de sare cu o linguriță de unt natural (cacao, shea, etc.) și fricționează ușor buzele, pentru îndepărtarea pielii moarte și pentru hidratarea buzelor.


Hidratarea pielii - fă de 3 ori pe săptămână baie cu apă fierbinte și sare Epsom pentru a avea o piele hidratată și sănătoasă. Adaugă 2 căni de sare în cadă și relaxează-te minimum 12 minute. Opțional, se poate adăuga și puțin ulei esențial (vanilie, eucalipt, etc.).


Exfoliază tenul – se adaugă 1/2 linguriță de sare într-o cutie de cremă de curățare. Se aplică pe ten, se clătește cu apă rece și se usucă tenul. De asemenea, pentru exfoliere se poate fricționa pielea corporală cu sare Epsom după duș.

Atenuarea arsurile solare ușoare – se amestecă 2 linguri de sare într-o cană cu apă, apoi se toarnă într-un recipient cu pulverizator și se pulverizează pe zona afectată.

Volumizarea părului – combină sarea și balsamul pe care-l folosești în cantități egale, aplică amestecul pe păr, așteaptă 20 de minute, apoi clătește. Repetă acest tratament săptămânal.

 

Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro

 

Citeste si Reţete naturale, ideale pentru frumuseţea ta