Aflat recent la Bruxelles, ministrul saudit al afacerilor externe, Adel al-Joubeir, a dat un interviu site-ului Politico, unde a vorbit deschis despre ceea ce se zvonea pe culoare politice. El a anuntat ca Ryad este dispus sa ofere Moscovei colaborare si acces la piata tarilor din Goful Persic, precum si la investiile din regiune, care, potrivit afirmatiilor sale, sunt mai impresionante decat cele chineze, daca Rusia va renunta sa-l mai sustina pe presedintele sirian.

"Suntem gata sa cedam Rusiei o cota din Orientul Mijlociu, care va face Rusia mai puternica decat a fost Uniunea Sovietica", a precizat seful diplomatiei saudite.

El a spus ca pozitiile Moscovei si ale Ryadului in privinta Siriei "difera nu atat in ceea ce priveste finalul conflictului, cat a mijloacelor prin care acesta se obtine". "Zilele lui Assad sunt numarate, asa ca Rusia ar trebui sa bata palma pana nu e prea tarziu", a adaugat oficialul saudit. "Moscova ar da dovada de intelepciune daca ar declara ca aceasta este directia intereselor noastre, nu impreuna cu Assad", a concluzionat ministrul.