USD/JPY - 130+ - Ar putea exista un risc în creştere pentru această evaluare dacă Banca Japoniei simte că mai poate face o mişcare pentru a relaxa politica datorită efectelor deflaţioniste ale preţurilor în picaj pentru energie şi alte materii prime şi datorită devalorizării valutei chineze, dar yenul este deja destul de slab, iar ciclul este aproape la final deocamdată. Orice risc în scădere s-ar datora acestei tulburări de pe piaţă ce nu s-ar domoli în lunile următoare, ci dimpotrivă, s-ar înrăutăţi (nu este scenariul nostru de bază).

GBP/USD - 1,50 - Aici mişcarea este, probabil, mai puţin dramatică decât în cazul altor perechi USD importante pentru că temele ce determină USD şi GBP sunt similare, dar ne aşteptăm ca USD să surclaseze pe măsură ce FED-ul măreşte dobânzile înainte de Banca Angliei.

EUR/USD - 1,00 - EURUSD are trebui să se tranzacţioneze considerabil mai jos dacă trecem de această ultimă criză nervoasă şi dacă ne întoarcem la a ne concentra pe divergenta politicii băncilor centrale şi pe 'carry trade'-ul euro (împrumutul în Euro pentru a finanţa tranzacţii cu randament mai mare altundeva) care au determinat euro anterior.

USD/TRY - 3,10 - Presiunea continuă pe valutele EM pe măsură ce Fed merge către normalizarea politicii, deşi presiunea s-ar putea diminua pentru Turcia şi alte valute EM, relativ vorbind, dacă piaţa depăşeşte recentele turbulenţe şi începe să-şi revină din nou.

USD/CHF - 1,10 - USD/CHF ar trebui să se redreseze mai puternic dacă piaţa trece peste obstacolul recent. Francul elveţian este teribil de supraevaluat, dar piaţa a avut o reţinere în a se atinge de el după abandonarea plafonului CHF de către Banca Naţională a Elveţiei din 15 ianuarie. Însă recenta harababură de pe piaţă a omis cu totul întărirea semnificativă a CHF, sugerând că acesta şi-a pierdut statutul de refugiu, iar acest lucru ar putea da curaj vânzătorilor, care ar putea primi o mână de ajutor de la Banca Naţională a Elveţiei, printr-o intervenţie, aceasta dorind să vadă valuta considerabil mai slabă.

Originar din Texas, John Hardy a absolvit magna cum laude Universitatea din Texas, Austin. Este alături de Saxo Bank din 2002 în poziţii diferite la Strategie FX şi Managementul Asseturilor. În prezent, John lucrează ca Şef al Strategiei FX. John a câştigat mulţi cititori în urma articolelor sale foarte populare şi deseori citate despre Noutăţi FX din rândul clienţilor Saxo Bank, presă şi traderi de vânzări. Este deseori invitat în calitate de comentator la diverse posturi de televiziune precum CNBC, CNBC Arabia şi Bloomberg.