Aceleasi surse afirmaru ca Sberbank s-ar fi întâlnit cu băncile de investiţii pentru a explora un potenţial mandat privind vânzarea Denizbank, dar din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei băncile de investiţii ar fi declinat invitatia de a se implica in această tranzacţie.

"Informaţiile privind vânzarea Denizbank nu sunt corecte. Denizbank este cel mai profitabil activ străin al Sberbank, în primul trimestru din 2016 profitul net al acestei subsidiare s-a ridicat la 293 milioane de lire turceşti (99,9 milioane de dolari)", a spus Sagaidak, adăugând că recent a fost majorat capitalul Denizbank.

Denizbank are 738 de sucursale, aproximativ 15.000 de angajaţi în 81 de regiuni din Turcia şi din străinătate.

În 2012, grupul rus Sberbank a plătit 505 milioane de euro pentru Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac ÖVAG, exceptând însă subsidiara din România. Tot în 2012, Sberbank a achiziţionat Denizbank, divizia din Turcia a băncii franco-belgiene Dexia, pentru aproximativ 3,6 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro). Dar, la sfârşitul lui 2015, Sberbank a vândut subsidiara din Slovacia.

Sberbank încearcă să se extindă dincolo de statele fostei URSS într-un moment în care unele bănci occidentale îşi vând diviziile din Europa de Est pentru a îndeplini noile norme de capital sau a rambursa ajutoarele de stat de care au beneficiat în timpul crizei financiare. Obiectivul băncii este obţinerea a cel puţin 5% din profit din operaţiunile internaţionale, scrie agerpres.