Sberbank, prima banca a Rusiei, intentioneaza sa realizeze in acest an un profit superior recordului inregistrat in 2011 si prevede pentru 2013 un beneficiu de aproximativ 400 miliarde de ruble (10 miliarde de euro), a anuntat directorul general al grupului, German Gref.


Sberbank, care a acordat un sfert din creditele eliberate in Rusia, a publicat un profit net record de 316 miliarde de ruble in 2011. Ea afiseaza deja un profit de 297 miliarde de ruble pe primele zece luni ale anului, performanta care permite, in principiu, doborarea recordului de anul trecut.

„Obiectivul nostru este de a atinge un profit net de aproape 400 miliarde de ruble, adica 13 miliarde de dolari, pentru 2013”, a spus Gref la o conferinta de presa la Frankfurt. In context, el si-a exprimat speranta ca fondurile proprii sa depaseasca 20%.

In 2013, aproximativ 5% din profitul grupului va fi realizat din activele detinute de banca in strainatate, a precizat, la randul sau, vicepresedintele Sberbank, Sergei Gorkov, precizand ca institutia pe care o conduce nu are prevazute alte achizitii in urmatorii trei ani.