Un acord financiar cu valoare confidenţială a fost anunţat la 10 decembrie de către judecătorul Douglas McKeon de la tribunalul din Bronx în cadrul unei audieri care pune capăt unei saga judiciare. Săptămânalul francez menţionează o "despăgubire de un milion şi jumătate de dolari, o valoare confirmată în anturajul lui DSK".

Camerista, originară din Guineea, "a primit în realitate un cec cu puţin peste un milion de dolari, 30% din valoarea cecului de la DSK fiind plătită avocaţilor săi, Thompson şi Wigdor", precizează JDD. "La această sumă se adaugă indemnizaţiile pe care ea le-a primit de la New York Post, tabloid din grupul lui Murdoch", precizează cotidianul. Nafissatou Diallo a dat în judecată în civil cotidianul american, după ce acesta a tratat-o drept prostituată.

JDD afirmă că discuţiile între avocaţi "au început realmente la 8 august 2012, după respingerea cererii de imunitate prezentate de fostul director al FMI".

Cu acest acord, DSK s-a debarasat definitiv de afacerea Diallo, la 19 luni după scandalul planetar care l-a constrâns să demisioneze din FMI şi a pus capăt ambiţiilor prezidenţiale ale acestuia în Franţa. El nu va mai trebui niciodată să explice ce s-a întâmplat la 14 mai 2011 în camera sa de la hotelul Sofitel din New York, aminteste Mediafax pe pagina electronica.