Potrivit presedintelui Federatiei sud-africane de fotbal, Safa, Danny Jordaan, acesti bani au fost dedusi din cele 100 miliarde de dolari varsati de FIFA in 2008 pentru organizarea primei Cupe mondiale pe pamant african si au fost destinati dezvoltarii Concacaf (Confederatia Americii de Nord, centrale si Caraibe).

"Cum puteam sa dam spaga pentru voturi la patru ani dupa ce am fost selectati", s-a aparat Jordaan, respingand categoric acuzatiile de coruptie.

Justitia americana sustine insa ca Jack Warner, la data evenimentelor presedinte al Concacaf, ar fi incasat frumoasa suma de 10 milioane de dolari in schimbul a trei voturi in favoarea Africii de Sud in cadrul procedurii de desemnare a gazdei Mondialului din 2010.

Warner, care s-a retras din fotbal in iunie 2011 si al carui nume apare in mai multe dosare de coruptie, a fost arestat sapamana trecuta, apoi eliberat pe cautiune.

"Intreaga afacere porneste de la candidatura nefericita a Stateloe Unite pentru organizarea Cupei mondiale in 2022. A fost ales Qatarul, o tara mica, o tara musulmana... Nici o tara nu are un drept divin care sa-i asigure organizarea acestei competitii. Daca, intr-un moment de intelelepciune sau de lipsa de intelepciune, FIFA a preferat Qatar, acceptat infrangerea, fiti oameni si intoarceti foaia", a reactionat Warner intr-o declaratie video postata pe pagina lui de Facebook.