Declaratia a fost facuta in ajunul publicarii de catre BBC a propriei sale anchete, care demonstreaza ca unul dintre functionarii Fifa, Jake Warner, a cheltuit in scopuri personale cele 10 milioane de dolari despre care se spune ca ar fi fost dati spaga de Africa de Sud, care neaga cu vehementa acest lucru, pentru a primi dreptul de organizare a Cupei mondiale din 2010. 

Anterior, Marea Britanie a anuntat ca este dispusa sa organizeze CM din 2022 in locul Qatarului. Intre timp, FBI investigheaza inclusiv modul in care a obtinut Rusia dreptul de a gazdui editia din 2018 a importantului eveniment sportiv, dar se pare ca este prea tarziu pentru a mai schimba ceva. 

Blatter a sustinut in repetate randuri ca nu stia despre coruptia din interiorul federatiei pe care a condus-o timp de 17 ani. Printre responsabilii dosarului deschis de FBI numele lui Blatter nu figureaza, iar Fifa a dezmintit speculatiile protrivit carora fostul sef al federatiei nu merge in SUA de teama sa nu fie retinut.

Greg Dyke spune insa ca orice masuri de precautie sunt inutile, pentru ca Blatter va fi aresta in urmatoarele cateva luni.