Conform documentelor din dosar, Uliukaev ar fi intrat in posesia banilor respectivi chiar in sediul Rosneft. Dar, potrivit inregistrarii amintite, fostul ministru si Secin nu au rostit deloc cuvantul bani. In schimb, ei au pomenit de noua ori de un cosul cu salam.

Cos care, potrivit cotidianului economic Vedomosti, chiar exista. Iar pentru a spulbera orice dubii este publicata chiar si o fotografie cu un astfel de cos. Daca o fi sau nu cel evocat de Uliukaev si Secin nu se stie. Oricum, toate produsele poarta eticheta "Ot Ivanycha", adica de la Ivan.

In acest context, Vedomosti nota, printre altele, ca, despre pasiunea lui Secin pentru vanatoare, revista Forbes a scris inca din 2015, citand surse demne de incredere. Acestea au relatat ca "la fiecare doua saptamani, chiar mai des uneori", seful celei mai mari companii petroliere a Rusiei merge la vanatoare.

"Il plac animalele mari, in special cerbii. Iar pentru ca trofeele sa nu se piarda, li s-a gasit utilizare", a continuat Forbes, precizand ca bucatarii uneia dintre cantinele de care beneficiaza sediile moscovite ale Rosneft folosesc aceasta carne pentru a face carnati si alte asemenea produse. "O gama destul de bogata, avand in vedere ca vorbim despre 16 tipuri de salam, cremvusti, carnati, ba chiar o paine speciala", a detaliat Forbes.

Iesind la rampa, purtatorul de cuvant al Rosneft, Mihail Leontiev, a declarat ca "procesul lui Uliukaev nu are nici o legatura cu cosul lui Secin.