Poliţia elveţiană a arestat miercuri dimineaţă şapte oficiali FIFA, la cererea autorităţilor americane, sub acuzaţia de corupţie, printre cei reţinuţi aflându-se şi unul dintre vicepreşedinţii Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Jeffrey Webb.

'În calitate de sponsor ne aşteptăm ca FIFA să ia măsuri imediate pentru a rezolva aceste probleme în interiorul organizaţiei. Dacă FIFA nu va face acest lucru i-am informat că ne vom reanaliza sponsorizarea', se arată într-un comunicat Visa.

Comunicatul Visa, care a devenit partener al FIFA în 2007 şi recent a extins parteneriatul până în 2022, este cel mai puternic avertisment venit din partea sponsorilor îngrijoraţi de scandalul care ameninţă reputaţia celui mai popular sport din lume.

Şi alţi sponsori ai FIFA, precum Adidas şi Coca-Cola Co, au cerut FIFA să crească transparenţa şi să să rezolve scandalul care afectează imaginea organizaţiei. De asemenea, Anheuser-Busch InBev şi McDonald's Corp au anunţat că sunt în legătură cu FIFA şi că monitorizează situaţia.

Printre partenerii FIFA, companii care sprijină FIFA prin contracte pe termen lung, se numără Adidas, Coca-Cola, Visa, Gazprom şi Hyundai/KIA Motors. Toate aceste companii au dreptul de a utiliza simbolul FIFA în campaniile lor publicitare. Potrivit informaţiilor făcute public de FIFA, în 2014 Federaţia a primit sume totale de 177 milioane de dolari de la partenerii săi pe termen lung, relaeaza agerpres.

Intre timp, Confederația Americii de Nord, Centrale și Caraibelor la fotbal (CONCACAF) a promis că va ''colabora total'' cu autoritățile judiciare în urma scandalului de corupție care zguduie Federația Internațională de Fotbal (FIFA).

CONCACAF, al cărui sediu din Miami a fost percheziționat miercuri, s-a declarat ''profund îngrijorată de dezvăluirile justiției și de arestările mai multor responsabil din cadrul FIFA, între care se numără și unii din confederația sa'', se arată într-un comunicat, precizând că forul nu va face comentarii legate de acest dosar.

''CONCACAF continuă să își desfășoare activitatea curentă, să organizeze competițiile cu succes conform calendarului'', mai precizează documentul.