Cei peste 300 de angajaţi sunt în stare de şoc şi oscilează între neîncredere şi furie: neîncredere, în faţa acuzaţiilor că firma lor şi-a înşelat în mod deliberat clienţii prin furnizarea de carne de cal în loc de carnea de vită; şi mânie împotriva unui guvern care a cerut acţiuni radicale împotriva companiei.

În cursul zilei de vineri urmează să aibă loc o şedinţă extraordinară la nivelul întreprinderii pentru a permite angajaţilor să-şi exprime sentimentele şi să asculte explicaţiile conducerii, care a protestat din nou vineri dimineaţă, susţinându-şi nevinovăţia.

Aceste reacţii au loc în contextul în care, joi, guvernul de la Paris a indicat clar Spanghero drept principalul responsabil în scandalul cărnii de cal prezentă în produse alimentare ce ar fi trebuit să conţină carne de vită.

Pe de altă parte, postul de radio Europe 1 citează mărturia lui Alain, un angajat care lucrează de 15 ani la Spanghero. "Sunt mari escroci", susţine bărbatul, adăugând că suspecta de vreo 3-4 luni conducerea de practici dubioase.

Potrivit lui Alain, deşi compania-mamă, grupul basc Lur Berri, "este curată", negociatorul trimis în România şi directorul comercial al Spanghero sunt complici în această afacere. "Nu s-au găsit niciodată dovezi. Am discutat despre asta în fiecare zi şi am ajuns la concluzia că nu sunt curaţi", a precizat el. "Noi o să ajungem în stradă şi ei ce riscă?", se întreabă Alain. "Sper să ajungă la închisoare", adaugă bărbatul, relateaza Agerpres in pagina electronica.