In tot decursul anului 2012 grupul Carmolimp nu a livrat la export carne de vita, motiv pentru care carnea de cal nu ar fi avut cum sa fie gresit etichetata. De asemenea, reprezentantii Carmolimp considera cel putin rusinoasa incercarea Spanghero si Comigel de a da vina pe producatorii romani: daca a plecat din Romania carne de cal, aceasta nu putea fi etichetata decat ca si carne de cal. Daca procesatorul francez a confundat carnea, atunci cu siguranta era prima zi din viata sa cand procesa carne", se arata in comunicatul oficial Carmolimp.

În urma scandalului din Franta, referitor la comercializarea produselor din carne de vita, care au in compozitie carne de cal, grupul Carmolimp face urmatorele precizari:

"Grupul Carmolimp nu are contracte comerciale cu vreo firma din Franta. În plus, pe parcursul anului 2012 grupul nostru NU A AVUT LIVRARI CATRE FRANTA,  nu are contracte de colaborare cu Comigel sau Spanghero si, din intamplare, chiar NU A COMERCIALIZAT la export carne de vaca. De asemenea, toate livrarile de marfa plecate din unitatile noastre au la baza proceduri care asigura trasabilitatea fiecarui lot. Grupul Carmolimp subliniaza si faptul ca NU COMERCIALIZEAZA produse din carne de cal sau produse care sa contina carne de cal, pe teritoriul Romaniei".

“Ne delimitam clar de acest scandal si de aceste practici, condamnand orice firma care se angajeaza in practici ilegale care pot aduce prejudicii industriei noastre. Mai mult, luand in calcul ca sunt peste 20 de unitati autorizate pentru sacrificarea cabalinelor, consideram un atac fara precedent asupra industriei Romanesti de profil”, a declarat Olimpiu Soneriu, directorul general si fondatorul Carmolimp.

Grupul Carmolimp este unul dintre cele mai vechi, respectate, si responsabile grupuri din industria de profil de pe piata. Grupul nostrul a avut inca din anul 2004 toate autorizatiile de export necesare pentru spatiul comunitar. Responsabilitatea noastra fata de clientii nostri, cat si fata de clientul final, este un pilon in tot ceea ce facem.

Din acest motiv va informam ca toate produsele din carne de cal comercializate de catre firma noastra sunt specialitati comercializate doar la export, niciodata pe teritoriul Romaniei si ca acestea se incadreaza in normele legislative ale spatiului comunitar, respectand toate legile in vigoare pentru a fi permisa comercializarea lor”, a adaugat Olimpiu Soneriu.

Carmolimp este unul din cei mai mari producatori si distribuitori de carne. In prezent, opereaza un numar de 50 magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza, detinând de asemenea mai multe ferme de crestere a animalelor.

Carmolimp cel mai mare producator si distribuitor de carne ambalata in atmosfera protectoare la gramaj fix din tara. In prezent, opereaza un numar de 50 magazine proprii si peste 60 de unitati in sistem franciza. Pornita in 1993 ca o afacere de familie,  CarmOlimp reuseşte sa controleze intregul flux “de la furca la furculita”, avand in dotare atat terenurile agricole, fermele si fabricile de procesare, cat si lantul de distributie al produselor.