'Fiind vorba de carne, reglementarea care se aplică în Franţa şi în Europa presupune ca pe ambalaj să fie identificat foarte clar cine anume a prelucrat acel produs', a declarat pentru AFP directorul de operaţiuni al filialei franceze a grupului, Christophe Guillon. 'Este ceea ce se numeşte ştampilă veterinară', a precizat acesta.

Firma care prepara lasagna pentru Findus, societatea franceză Comigel, cu sediul la Metz, şi care foloseşte circa 20 de ingrediente, între care şi carne de vită în proporţie de 15%, primea pachete care aveau 'etichete cu ştampila veterinară franceză şi numele de înregistrare Spanghero. (Prezenţa) ştampilei franceze dovedeşte că Spanghero a procesat această carne, în caz contrar nu avea dreptul să o aplice', a explicat Guillon. Ori, 'după cum am citit în presă, Spanghero încearcă să explice că de fapt nu a procesat această carne', adaugă Guillon, care acuză: 'aici este o incoerenţă'. 'Findus adresează întrebarea: cum este posibil ca în 2013 un procesator de carne să poată comercializa carne de cal având o ştampilă veterinară franceză (inscripţionată cu) 'carne de vită'?', se întreabă la rândul său Matthieu Lambeaux, directorul general al filialei franceze a Findus.

Totodată, grupul Findus a calificat drept puţin probabil ca prezenţa în cantitate mare a cărnii de cal în produsul inscripţionat 'lasagna de vită', vândut în Marea Britanie, să fie accidentală. 'Primele rezultate ale anchetei interne a Findus UK (filiala britanică a Findus - n.red.) sugerează că contaminarea lasagnei de vită nu a fost accidentală', a anunţat Findus într-un comunicat, precizând că se informează cu privire la procedurile judiciare pe care le-ar putea declanşa împotriva furnizorilor săi.