'Am cumpărat carne de vită din Europa şi am revândut-o. Dacă a fost într-adevăr vorba de carne de cal, ne vom îndrepta împotriva furnizorului român', a declarat pentru AFP, prin telefon, Barthélémy Aguerre, preşedinte al Spanghero, după ce descoperirea cărnii de cal în lasagna despre care se credea că este cu carne de vită a provocat un scandal imens în Marea Britanie. Preşdintele Spanghero nu a precizat numele furnizorului român, susţinând că nu îl are la îndemână.

Totodată, grupul agroalimentar suedez Findus s-a declarat sâmbătă înşelat şi a anunţat că, de luni, va depune plângere prealabilă împotriva unui autor necunoscut. 'Am fost înşelaţi', a declarat directorul general al filialei franceze a Findus, Matthieu Lambeaux, într-un comunicat, adăugând că grupul va depune 'luni o plângere prealabilă împotriva unui autor necunoscut'.

Descoperirea cărnii de cal în lasagna considerată a fi de vită a inflamat Marea Britanie - unde calul este venerat, iar consumul cărnii sale este tabu - şi a determinat vineri retragerea produselor incriminate în Franţa, ţara de origine a cărnii, şi în Suedia