Anunţul vine la scurt timp după ce jurnalitii publicatiei Die Zeit au scris ca angajaţii constructorului auto Daimler ar fi manipulat unele vehicule diesel pentru ca acestea să treaca testele privind emisiile.

Fara alte comentarii, reprezentanţii Daimler au anuntat că sunt în contact cu procurorii şi cu alte autorităţi din Stuttgart, oras aflat aproape de sediul central al companiei, în landul Baden-Wuerttemberg.

In context, presa internationala aminteste ca anul trecut, Departamentului Justiţiei din SUA a cerut Daimler să demareze o investigaţie internă privind modul în care a fost verificat în SUA nivelul emisiilor vehiculelor diesel. Un purtător de cuvânt a declarat că toate vehiculele companiei îndeplinesc cerinţele legale.

Producătorii de autoturismei diesel sunt în centrul atenţiei, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Daimler a dezminţit în mod repetat că ar fi falsificat testele privind nivelul emisiilor.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, mentioneaza agerpres.