Potrivit NYT, la audirile din Senatul SUA, fostul sef al CIA, John Brennan a declarat ca, in vara anului 2016, a avertizat partea rusa in legatura cu concesintele amestecului in alegerile americane. Potrivit spuselor sale, el a fost primul responsabil american care a atras atentia Moscovei sa nu se joace cu focul.

Citand surse care nu au dorit sa le fie dezvaluita identitatea, NYT afirma ca "in discutiile oficiailor rusi s-a vorbit despre Paul Manafort, care a condus, la momentul respectiv, campania lui Trump, si despre Michael Flynn, general in rezerva care i-a oferit consultanta actualului locatar de la Casa Alba".

"Informatiile stranse in vara anului trecut erau suficient de convingatoare pentru a fi tranmise FBI-ului, care, la acea data, demarase deja o investigatie de contraspionaj, care continua si astazi", scrie New York Times. Totusi, subliniaza cotidianul, ramane neclar daca functionarii rusi au reusit sa cu adevarat sa-i determine pe Manafort si Flynn sa faca jocurile Kremlinului.

Merita precizat ca, in opinia presei americane, fostul consilier al presedintelui SUA pe probleme de securitate nationala, MIchael Flynn si Paul Manafort sunt figurile cheie ale anchetei FBI.

In ceea ce-l priveste pe ginerele lui Trump, la inceputul lunii decembrie, Jared Kushner i-ar fi solicitat ambasadorului rus la Washington să stabilească un canal de comunicare directa, pe cai diplomatice, cu Kremlinul, cerere comunicata imediat de Serghei Kisliak superiorilor săi. In plus, FBI vrea sa afle care a fost relatia dintre Kushner şi bancherul rus, Serghei Gorkov, preşedintele băncii publice Vnesheconombank, sancţionată de Statele Unite din 2014 din cauza conflictului din Ucraina.