Povestea a inceput in 2007, cand fondul Qatari Diar a cumparat, in consortiu cu unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de lux din Regatul Unit, CPC Group, terenul de sub cazarmile Chelsea de la ministerul apararii pentru 1 miliard de lire sterline. Tot atunci, fondul qatarez a anuntat ca intentioneaza sa ridice in locul vechilor constructii cele mai scumpe locuinte din Marea Britanie. 

Dar qatarezii nu si-au putut pune in aplicare proiectul, din cauza nemultumirii societatii. In joc a intrat inclusiv printul Charles, care a catalogat planul preconzatelor reamenajari drept "un experiment gigant, care se doreste implantat in sufletul capitalei britanice". Prin urmare, in 2009, Qatari Dias si CPC Group s-au vazut obligate sa aduca unele modificari proiectului, subliniind, totodata ca nu renunta la intentiile lor.

Ulterior, CPC Group s-a retras din proiect, toate actiunile fiind preluare de Qatari Dias. Un an mai tarziu insa, fondul qatarez a fost dat in judecata de unul dintre coproprietarii dezvoltatorului britanic, care si-a acuzat fostul partener ca a cedat presiunilor printului Charles, schimband planul initial. Intr-un final, partile au cazut la pace, astfel ca in 2011, autoritatile londoneze au convenit modificarile operate in proiect.

Dar stagnarea economiei britanice a antrenat o noua amanare a lucrarilor. Dezafectarea cazarmilor a inceput anul trecut. Intr-o prima faza, vor fi construite trei cladiri rezidentiale cu 74 de apartamente, concepute de biroul de arhitectura Squire and Partners. Imobilele vor respecta "traditiile Londrei".