Potrivit sursei citate, care nu-si dezvaluie sursa informatiilor sale, Prot va fi înlocuit de Jean Lemierre, senior adviser al băncii şi fost preşedinte al BERD.

Luna trecută, BNP Paribas a raportat cele mai mari pierderi trimestriale înregistrate vreodată, de 4,32 miliarde de euro, după amenda record de 8,97 miliarde de dolari primită în iunie pentru încălcarea sancţiunilor economice aplicate de SUA mai multor ţări, printre care Sudan şi Iran, în perioada 2004-2012.

In plus, BNP nu va mai putea efectua timp de un an operaţiuni de clearing în dolari la subsidiara care se ocupă de afacerile petrol şi gaze naturale şi a promis că 13 directori nu vor mai lucra la banca franceză.

Deocamdata, nu a fost luată nici o decizie privind posibila plecare a lui Prot, în vârstă de 63 de ani, mai ales ca responsabilităţile sale nu au fost puse la îndoială de autorităţile din SUA, precizeaza JDD, subliniind, totodata ca presedintele BNP Paribas a fost puternic afectat de actiunile subalternilor lui.

Autorităţile SUA au cerut desfacerea contractelor de muncă a 13 directori ai BNP, inclusiv Georges Chodron de Courcel, co-director operaţional la divizia de investiţii bancare. Acesta a plecat la sfârşitul lunii iunie şi intenţionează să se pensioneze în septembrie.