"La momentul acesta, Ilfov, Călăraşi, Bucureşti şi Ialomiţa suspendă luni cursurile. Dâmboviţa, Buzău, Galaţi şi Dolj au întâlniri ale comitetelor pentru situaţii de urgenţă în cursul zilei", a afirmat ministrul.

Referindu-se la universităţi, Curaj a spus că majoritatea acestora sunt în sesiune.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCŞ, în celelalte judeţe din ţară afectate de căderile abundente de zăpadă şi de viscol, deciziile privind susţinerea orelor de curs vor fi luate în această după-amiază, în cadrul colegiilor prefecturale.

Ministerul Educaţiei precizează că hotărârea privind susţinerea ori suspendarea cursurilor trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs.

De asemenea, MENCŞ afirmă că este în permanentă legătură cu inspectoratele şcolare din teritoriu şi va reveni în cursul acestei zile cu informaţii, în funcţie de evoluţia punctuală a evenimentelor.

"Majoritatea universităţilor sunt în sesiune, iar cele care nu sunt în sesiune au fost contactate să ne transmită ce decizii iau. Vor veni cu informaţii clare", a mai spus ministrul, citat de agerpres.